Een goede Paarden Bewegingstherapeut werkt nooit alleen. Dit is niet mogelijk omdat er meerdere oorzaken kunnen zijn waarom een paard verandert  in zijn gedrag en lijf.
Overleg met overige specialisten welke betrekking hebben op het welzijn van het paard, is hiervoor essentieel.


Dierenarts


Een paard dat aan het revalideren is mag nooit behandeld worden zonder overleg met de dierenarts.
Ik zal dan ook met uw toestemming contact opnemen met uw dierenarts/kliniek om een goed revalidatieprogramma op te stellen.


Hoefsmid


Noodzakelijk voor een goed bewegend paard zijn de hoeven. Een verkeerde stand van de benen of hoeven kan problemen geven in het gehele lichaam van het paard. Dit zorgt voor verkeerde slijtage in het paardenlichaam. Dit kan(deels) gecorrigeerd worden via de hoeven door een kundige hoefsmid.
Het is dan ook van belang dat het paard met regelmaat naar de hoefsmid gaat.


Paardentandarts


Het is belangrijk voor een paard dat zijn gebit op orde is. Het paard moet goed kunnen blijven eten en heeft veelal met rijden een bit in. Dit bit moet goed in de mond kunnen liggen voor een goede aanleuning en ontspanning.


Het is raadzaam om het paard 1 x per jaar door een tandarts na te laten kijken.

behandeling3


Zadelmaker/zadelpasser


Het harnachement is zeer belangrijk. Ligt uw zadel wel goed? Is het tuig dat u gebruikt wel passend voor uw paard? Er zijn vele facetten waar op gelet moet worden. Een goede zadelmaker is dan ook van belang.


Instructie


Goede instructie is belangrijk voor uzelf en uw paard. Rijdt u wedstrijden, bent u een enthousiaste recreatierijder, heeft u uw paard voor de wagen staan, bent u misschien een westernruiter? Dan blijft in al deze gevallen instructie een belangrijk onderdeel. Via deze weg houdt u uw paard gezond en enthousiast in zijn werk!